Madárlátta Pékség - Dísziítő elem

Helyben, kézzel, kovásszal készült

Termékeink

Az elmúlt időszakban egyre több kutatás mutatott rá arra, hogy az emésztőrendszerünk egészsége elengedhetetlen az általános jóllétünk szempontjából. A fermentációnak köszönhetően jelentős vátozások történnek a lisztben, ami ezért cserébe átalakítja a kenyeret, ami így nem csak nekünk jelent több tápanyagot és jobb tápláltságot, hanem az emésztőrendszerünkben lévő mikrobáinknak is. Az, hogy bizonyos rostfajtákból, táplálékokból és tápanyagokból bőséges mennyiség keletkezik jelenti azt, hogy a kovászos kenyér egy prebiotikum. A prebiotikumok táplálják és támogatják az egészségünk szempontjából nélkülözhetetlen mikrobákat – ugyanazokat a mikrobákat, amik a talajban és a kovászunkban is megtalálhatók.

Madárlátta Pékség Keszthely - Artisan Bakery - Búza logó

„Találd ki, cselédem, mit hoztam neked?

– Mit ugyan? Tán fürjecskét? – ugrottam elé lelkendezve.

– Többet ér ez annál, nagyobb ritkaság is – ragyogott a szeme az édesapámnak s kiszedte a tarisznya csücskéből a nagy kincset. – Nézd-e, madárlátta kenyér!

Tulajdon az a karaj kenyér volt, amit én adtam az édesanyámnak, az édesanyám meg neki. Hármunknak a mindennapi kenyere. Akkor tanultam meg igazán, mi az a mindennapi kenyér, amiért az Úristenhez imádkozunk.”

Móra Ferenc

Kenyereink

Ropogós finomságok

A kovászos kenyér, lisztből, vízből és sóból készül, amit tejsavbaktériumokkal és vadélesztővel fermentálunk. Ez valójában a liszt és a víz erjesztésének a folyamata, amiből végül a kenyér készül. Dagasztás után a tésztát többször hajtogatjuk, osztjuk, formázzuk majd a kenyereket 17 órán keresztül hűtőben bannetonokban kelesztjük, csak ezen a folyamatok után sütjük ki őket.

Az egészségre gyakorolható jótékony hatása mellett a kovászos kenyér eltarthatóság szempontjából sokkal hosszabb ideig eláll (megfelelő tárolás esetén), mint egy élesztővel készült kenyér. Segít még a jóllakottság érzés fenntartásában is, és a beleink egészségének megőrzésében.

Madárlátta Pékség Keszthely - Artisan Bakery - Kovásszal, szeretettel - Kenyérsütés
90% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 10% teljes kiőrlésű búza (BL 200) lisztből készítjük. BL 80-as lisztből készült kovásszal.
Sütés: minden nap

Fehér

Garat Malom Kamut búzalisztjéből készül BL 80-as lisztből készült kovásszal. A kamut egy ősi egyiptomi búzafajta. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. A kamutbúl készült termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek és diétázók étrendjébe.
Sütés: péntekenként

100% kamut

70% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 30% Mantler teljes kiőrlésű rozslisztből készítjük. Teljes kiőrlésű rozskovásszal.
Sütés: minden nap

30% rozs

90% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 10% Mantler teljes kiőrlésű rozslisztből készül, főzött és tört burgonya hozzáadásával. BL 80-as lisztből készült kovásszal.
Sütés: minden nap

Krumplis

Ez egy bajor típusú rozskenyér, amely 20%-ban Garat Malom búzalisztet (BL 80) és 80% Mantler teljes kiőrlésű rozst tartalmaz. Barnasörrel és melasszal készül, teljes kiőrlésű rozskovásszal.
Sütés: szerdánként

80% rozs

Az alakor lisztet egy helyi termelőtől Fehér Csabától szerezzük be. Az alakor nagy előnye a mostani búzafajtákkal szemben, hogy sokkal jobban bírja a viszontagságokat, ellenállóbb a betegségekkel szemben. Nagyon magas a tápanyagtartalma, sok benne a lizin-mikroelem és esszenciális aminosav, a szénhidráttartalma viszont alacsonyabb a búzáénál. Alacsony gliadintartalma a lisztérzékenyek számára is előnyös lehet. A rozskenyérre hasonlító és a diós kenyérre emlékeztető ízű kenyerünk igen tápláló, sokáig nem szárad ki, nagyon jól eltartható.
Sütés: szombatonként

Alakor

Az Olívás kenyerünk 100%-ban fehér kenyér. Garat Malom búzalisztből (BL 80) készül, fehér kovásszal, olíva bogyókkal és Provance fűszerkeverékkel.
Sütés: szerdán és szombaton

Olivás

50% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 50% Kamut búzalisztből készítjük. A kamut egy ősi egyiptomi búzafajta. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. A kamutbúl készült termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek és diétázók étrendjébe. BL 80-as lisztből készült kovásszal készül.
Sütés: szerdánként

Kamutos

Garat malom királybúzalisztjéből (KBL 200) készül, ugyanebből a lisztből készült kovásszal. A Királybúzaliszt (KBL 200) egy magyar nemesítés, hazai földben termett, itthoni feldolgozás. A közönséges lisztekhez képest fehérjetartalma nagyságrendekkel magasabb, aminosav összetétele jóval kedvezőbb. Ennek köszönhetően kiválóan beilleszthető akár egy diétás vagy Vegán étrendbe is.
Elérhető: szerdánként

100% tönköly

70% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 30% teljes kiőrlésű búzalisztből (BL 200)-lisztből készítjük. Négy féle mag (len-, napraforgó-, szezám- és tökmag), valamint maláta hozzáadásával. BL 80-as lisztből készült kovásszal.
Sütés: minden nap

Magos

A tökmagos kenyér is fehér kenyér, Garat Malom búzalisztből (BL 80). Tökmagolajjal és tökmaggal készül, teljes kiőrlésű búzakovásszal.
Sütés: péntekenként

Tökmagos

Orosz tradicionális rozskenyér. Ízét jelentősen befolyásolja a 72 órán keresztül érlelt rozskovász, a hozzáadott melasz, koriander, kömény, rozsmaláta és kakaó. A hosszú kovász érlelésnek köszönhetően a fűszerekkel karöltve egy igazán különleges “édeskés” íz világú kenyeret kapunk, melyben megtalálhatóak a malátás, vaníliás, vajas, édes és ecetes ízjegyek. 20%-ban Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 80% Mantler teljes kiőrlésű rozslisztből készítjük.
Sütés: minden csütörtökön
Borodinsky
orosz rozskenyér
90% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 10% teljes kiőrlésű búza (BL 200) lisztből készítjük. BL 80-as lisztből készült kovásszal.
Sütés: minden nap

Fehér

Garat Malom Kamut búzalisztjéből készül BL 80-as lisztből készült kovásszal. A kamut egy ősi egyiptomi búzafajta. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. A kamutbúl készült termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek és diétázók étrendjébe.
Sütés: péntekenként

100% kamut

Az Olívás kenyerünk 100%-ban fehér kenyér. Garat Malom búzalisztből (BL 80) készül, fehér kovásszal, olíva bogyókkal és Provance fűszerkeverékkel.
Sütés: szerdán és szombaton

Olivás

90% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 10% Mantler teljes kiőrlésű rozslisztből készül, főzött és tört burgonya hozzáadásával. BL 80-as lisztből készült kovásszal.
Sütés: minden nap

Krumplis

Ez egy bajor típusú rozskenyér, amely 20%-ban Garat Malom búzalisztet (BL 80) és 80% Mantler teljes kiőrlésű rozst tartalmaz. Barnasörrel és melasszal készül, teljes kiőrlésű rozskovásszal.
Sütés: szerdánként

80% rozs

70% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 30% teljes kiőrlésű búzalisztből (BL 200)-lisztből készítjük. Négy féle mag (len-, napraforgó-, szezám- és tökmag), valamint maláta hozzáadásával. BL 80-as lisztből készült kovásszal.
Sütés: minden nap

Magos

A tökmagos kenyér is fehér kenyér, Garat Malom búzalisztből (BL 80). Tökmagolajjal és tökmaggal készül, teljes kiőrlésű búzakovásszal.
Sütés: péntekenként

Tökmagos

Garat malom királybúzalisztjéből (KBL 200) készül, ugyanebből a lisztből készült kovásszal. A Királybúzaliszt (KBL 200) egy magyar nemesítés, hazai földben termett, itthoni feldolgozás. A közönséges lisztekhez képest fehérjetartalma nagyságrendekkel magasabb, aminosav összetétele jóval kedvezőbb. Ennek köszönhetően kiválóan beilleszthető akár egy diétás vagy Vegán étrendbe is.
Elérhető: szerdánként

100% tönköly

70% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 30% Mantler teljes kiőrlésű rozslisztből készítjük. Teljes kiőrlésű rozskovásszal.
Sütés: minden nap

30% rozs

50% Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 50% Kamut búzalisztből készítjük. A kamut egy ősi egyiptomi búzafajta. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. A kamutbúl készült termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek és diétázók étrendjébe. BL 80-as lisztből készült kovásszal készül.
Sütés: szerdánként

Kamutos

Az alakor lisztet egy helyi termelőtől Fehér Csabától szerezzük be. Az alakor nagy előnye a mostani búzafajtákkal szemben, hogy sokkal jobban bírja a viszontagságokat, ellenállóbb a betegségekkel szemben. Nagyon magas a tápanyagtartalma, sok benne a lizin-mikroelem és esszenciális aminosav, a szénhidráttartalma viszont alacsonyabb a búzáénál. Alacsony gliadintartalma a lisztérzékenyek számára is előnyös lehet. A rozskenyérre hasonlító és a diós kenyérre emlékeztető ízű kenyerünk igen tápláló, sokáig nem szárad ki, nagyon jól eltartható.
Sütés: szombatonként

Alakor

Orosz tradicionális rozskenyér. Ízét jelentősen befolyásolja a 72 órán keresztül érlelt rozskovász, a hozzáadott melasz, koriander, kömény, rozsmaláta és kakaó. A hosszú kovász érlelésnek köszönhetően a fűszerekkel karöltve egy igazán különleges “édeskés” íz világú kenyeret kapunk, melyben megtalálhatóak a malátás, vaníliás, vajas, édes és ecetes ízjegyek. 20%-ban Garat Malom búzalisztből (BL 80) és 80% Mantler teljes kiőrlésű rozslisztből készítjük.
Sütés: minden csütörtökön
Borodinsky
orosz rozskenyér
Madárlátta Pékség Keszthely - Artisan Bakery - Helyi alapanyagokkal, frissen készült péksütemények

Péksütemények

Friss, Édes csábítás

Leveles tésztáink, kalácsaink több fajta előtésztával készülnek, helyi termelői tejből, tojásból és extra minőségű francia vajból, lassú kelesztéssel.

Péksüteményeink mindig szezonálisan, alapanyagok elérhetőségének megfelelően változnak, ezért minden nap tartogathat valami meglepetést a hozzánk látogatóknak.

Nem használunk süthető lekvárokat, előre elkészített krémeket, mindent magunk készítünk kizárólag természetes alapanyagokból, természetes sűrítőanyagokkal.

Minden nap elérhető termékeink: Fonott kalács, Kis kalács (fahéjas-narancsos vagy cukros, sima), Croissant, Túrós batyu, Kakaós csiga, Szerelmes levél, Csokis párna.

Madárlátta Pékség - Keszthely - Artisan Bakery - Péksütemények - Pisztáciás csiga
Madárlátta Pékség Keszthely - Artisan Bakery - Heyli alapanyagokkal, frissen készült péksütemények
Madárlátta Pékség - Keszthely - Artisan Bakery - Péksütemények - Pain au Suisse (Csíkos svájci leveles)

Kávé

Mi az a specialty?

A specialty kávé egy magsabb minőségű kávét takar. Ezek a kávék általában családi farmokról kerülnek ki, kis mennyiségben, nagyrészt kézzel szüretelve. Különböző módokon dolgozzák fel őket, hogy végső soron a legjobb formában kerüljenek a pörkölőbe. Kávénkat a Coffee 42 pörkölőjéből szerezzük be, akik saját blendet (keveréket) készítettek nekünk, ezt csak Nálunk tudjátok megkóstolni. Ízét főleg gyümölcsösség jellemzi, ezért jelentősen eltér a „hagyományos” nagyipari pörköltebb ízvilágú kávéktól.

Partnereink

Helyi termelőktől

Termékeink egyedisége nagyban függ a helyi termelőktől beszerzett kiváló minőségű alapanyagoktól. Üzletünkben az ő termékeikből is szemezhettek és vásárolhattok. 

42 Coffee

KÁVÉ

Vasmancs

ÍVÓLEVEK / LEKVÁROK